Binnenkijken bij…. Mij!

Binnenkijken is iets wat ik graag doe. Zowel online als offline. Al vanaf jongs af aan vond ik dit super leuk. Ik vind instagram dan ook echt een uitvinding met al die interieuraccounts, want ik kan gewoon vanaf de luie bank bij heel veel mensen binnenkijken. Zonder dat ik daarvoor direct met de neus tegen het raam aangedrukt hoef te staan. Voor deze eerste binnenkijker neem ik jullie mee naar onze eigen woonkamer, kijk je mee?

Wie ben je, gezinssamenstelling?

Ik ben Sanne Achenbach, 28 jaar en werkzaam in de gehandicaptenzorg op een woongroep voor kinderen/jongeren met een verstandelijke beperking. Ik woon samen met Nout (28) in Enschede. Daarnaast heb ik een grote passie voor interieur en fotografie waarover ik  hier blog op Lille life.

Soort huis, grootte, tuin/balkon?

Ik woon in een huurhuis in Enschede nabij het centrum. Het is een appartement met twee verdiepingen en een ruim balkon (op het zuiden!). De bovenverdieping bestaat uit 2 slaapkamers en een badkamer. Beneden is de hal, keuken en woonkamer met balkon. De totale oppervlakte is ongeveer 70 m². Het is een heerlijk huis met een groot raampartij, wat zorgt voor veel licht!

Wij wonen hier sinds mei 2015, wat tevens ons eerste echte huisje samen is. We wonen op loopafstand van het centrum, wat echt enorm fijn is. De eerste keer dat wij het huis gingen bezichtigen was het verre van onze smaak. De muren hadden allemaal een andere felle kleur en boven in de slaapkamers waren heel veel lagen behang met daarop een barokprint. Daar werden we niet echt vrolijk van. We maakten gauw alles wit. Daardoor leek het ineens een stuk frisser en groter.

 

Wat is de stijl in huis?

Mijn stijl is Scandinavisch met een vleugje botanisch groen. Ik houd van rust en lichte natuurlijke tinten. Je zult in mijn interieur geen uitgesproken kleuren terug vinden. De planten brengen enigszins kleur in huis. Het mooie frisse groen past dan ook heel goed bij de Scandinavische woonstijl.

Lievelingsplek?

’s Avonds naast Nout op de bank tussen alle kussens, met een lekker warm wollig dekentje en de voeten op de poef en de kaarsjes lekker aan!

’s Middags aan de tafel, met een fijn tijdschrift of iets creatiefs en een kop thee!

 

Styling-tip?

Zoals ik al eerder benoem, houd ik van rust in huis. Zeker in een klein huis, zoals dat van ons. Om de rust te bewaren groepeer ik de accessoires, dus niet overal en nergens neerzetten, maar in groepjes bij elkaar. Ook stem ik de accessoires in kleur op elkaar af. Hierdoor blijft het allemaal kloppen in het geheel. Door te werken met planten, breng je weer leven in de brouwerij.

Grote wens op interieurgebied?

Ik droom nu vooral van een koopwoning. Elke dag speur ik Funda af, op zoek naar die perfecte woning. Dan pas heb ik het idee dat ik al mijn wensen kan laten uitkomen. In een huurwoning ben je toch beperkt én gezien het voor ons tijdelijke woning is, ga je er ook niet veel geld in investeren.

Ik droom van een jaren 30 woning die al wel redelijk gemoderniseerd is, maar het karakter nog niet heeft verloren. Met een heerlijke tuin op het zuidwesten, waar plaats is voor een veranda.

Ik droom nog lekker even verder….

Liefs Sanne

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: